Svanfjorden (Nedre Upperudsälvens FVO)

Visa karta

Svanfjorden ingår i Nedre Upperudsälvens FVO som bildades 1990 och omfattar en vattenareal på 1455 ha,mellan Håverud och Järnvägen i Köpmannebro. Svanfjorden är en en intressant sjö med koppling till Vänern och där många fiskarter kan förekomma. Stränderna är ganska flacka och sjön är relativt grund. Här finns t.ex. alltid en bra chans att få gös!

Medeldjupet är endast 4-5 meter och här finner du många intressanta fiskeplatser! Det gäller dock att inte köra på grund och att ha bra sjökort till hands. Här finns chans på många intressanta arter. Utöver abborre och gädda så finns även gös och diverse vitfiskar samt att även lax och öring simmar i vattnet...!

Visa mer

Om denna aktivitet

 • Typ av fiske
  Större utmaning
 • Storlek i hektar
  1210 ha (inklusive delen med Östebosjön)
 • Om fisket
  Svanefjorden är en näringsrik sjö i jämförelse med många andra sjöar i Dalsland. Släpfiske efter gädda och gös kan vara bra. Se till att inte ha beten som går för djupt! Bra abborrefiske med jiggar, spinnare och småvobblers. Eftersom sjön har kontakt med Vänern så kan överraskningar förekomma!
 • Säsong
  Hela året med vissa undantag. Se regler och begränsningar.
 • Fiskeregler
  Ingen lax med fettfena får fångas nedströms Upperud och Håverud. Från en gräns 25 m. nedströms Kraftstationen upp till sjön Åklång. Fiskekort gäller för allt fiske. Fiskekortet omfattar ej fiske med fasta redskap.Max 2 spön/person är tillåtet. Minimått för Lax 60cm och Gös 45cm. Förbud att fiska Lax&Öring mellan 15 sept.och 31 dec
 • Fiskekort
  Dag 50:- vecka 100:- halvår 150:- årskort 200:- årskort familj 250:- OBS. Nu kan du även köpa fiskekort på nätet. Ni betalar in den summa som gäller för respektive kort till: Nedre Upperudsälvens FVO Bg 325-6526. Skriv Ditt namn, kategori av fiskekort samt datum. Skriv ut en kopia på bankinbetalningen tag med på fisket = gäller som fiskekort!