Östebosjön (Nedre Upperudsälvens FVO)

Visa karta

Östebosjön ingår i Nedre Upperudsälvens FVO som bildades 1990 och omfattar en total vattenareal på 1455 ha,mellan Håverud och Järnvägen i Köpmannebro. Östebosjön och övriga sjöar i FVO är sammankopplade med Vänern där många fiskarter kan förekomma. Här finns bl.a. chansen att få gös.

Östebosjön är ca 40 m djup på djupaste platsen och har betydligt djupare och klippigare stränder än t.ex. Svanfjorden. Östebosjön förbinder också Dalslands Kanal och Snäcke Kanal. I Snäcke kan man slussa upp till sjön Ånimmen. Det finns otroligt många vackra platser runt sjön och det är en spännande sjö att färdas fram i en båt med spö i handen. Något att rekommendera!

Visa mer

Om denna aktivitet

 • Typ av fiske
  Större utmaning
 • Storlek i hektar
  1210 ha (inklusive delen med Svanfjorden)
 • Om fisket
  Östebosjön är precis som Svanefjorden en näringsrik sjö i jämförelse med många andra sjöar i Dalsland. Släpfiske efter gädda och gös kan vara bra. Bra abborrefiske med jiggar, spinnare och småvobblers. Östebosjön har många öar, vikar och skär och bjuder på ett spännande sportfiske efter främst abborre, gädda och gös.
 • Säsong
  Hela året.
 • Båtramper
  Sjösättningsramp finns vid Upperuds Gästhamn Spången.
 • Fiskeregler
  Ingen lax med fettfena får fångas nedströms Upperud och Håverud. Från en gräns 25 m. nedströms Kraftstationen upp till sjön Åklång. Fiskekort gäller för allt fiske. Fiskekortet omfattar ej fiske med fasta redskap.Max 2 spön/person är tillåtet. Minimått för Lax 60cm och Gös 45cm. Förbud att fiska Lax&Öring mellan 15 sept.och 31 dec
 • Fiskekort
  Dag 50:- vecka 100:- halvår 150:- årskort 200:- årskort familj 250:- OBS. Nu kan du även köpa fiskekort på nätet. Ni betalar in den summa som gäller för respektive kort till: Nedre Upperudsälvens FVO Bg 325-6526. Skriv Ditt namn, kategori av fiskekort samt datum. Skriv ut en kopia på bankinbetalningen tag med på fisket = gäller som fiskekort!